×
Your cart is empty.
Bij Vélo Lannoo kan u rekenen op professioneel advies bij de aankoop van uw nieuwe fiets en een uitstekende service na verkoop.
Naar nieuwe hoogten
10 november 2016 admin

Naar nieuwe hoogten

Posted in Travel

Halverwege het vasteland van de westkust van Zuid-Amerika ligt de Chileense hoofdstad Santiago, een stad vol bonte kleuren en levendige markten. Achter de hoofdstad doemt het machtige Andes-gebergte op dat de stad in een vale schaduw zet. Het landschap is hier ongerept, onvergeeflijk en rauw. Het is met andere woorden een ideale plek om nieuwe hoogtepunten te bereiken als het gaat om onvoorspelbaar trailplezier. De perfecte ruwe ondergrond voor een groep dappere rijders die naar Chili is gekomen om zichzelf te testen op deze verraderlijke trails tijdens een vijfdaagse etappewedstrijd die luistert naar de naam The Andes Pacífico.

Tijdens de warmup voor de race, klimmen we het eerste uur bijna 650 hoogtemeters. Toch voelt het vreemd, alsof we de stad nauwelijks hebben verlaten. Ondanks dat het zweet van ons gezicht gutst, kunnen we als we goed luisteren nog steeds toeterende auto’s en blaffende honden achter ons horen. We nemen even pauze en kijken naar beneden naar Santiago. Pas op dat moment dringt de zwaarte door van de uitdaging die we zijn aangegaan voor de komende dagen. Na een verkoelende afdaling over de uitlopers van de heuvels die de stad omringen, stoppen we voor een welverdiend biertje en een hapje eten. Aan tafel spreekt niemand hardop uit wat we allemaal denken: dit avontuur wordt er eentje voor de geschiedenisboeken.

Comments (0)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*